Scienza e cultura dell’alimentazione - Enogastronomia - Sala e Vendita
Bardzo obszerny włoski podręcznik przygotowujący do pracy w zawodach związanych z żywieniem, gastronomią oraz restauratorstwem.
Dwutomowa książka w szczegółowy sposób prezentuje:
• główne typy składników odżywczych i produktów żywnościowych,
• sposoby przechowywania i przetwarzania żywności,
• zasady zrównoważonego żywienia,
• filozofię i kulturę żywienia,
• nowe tendencje żywieniowe,
• bezpieczeństwo żywienia,
• wpływ żywienia na zdrowie ludzkie,
• główne i typowe rodzaje diet,
• zasady żywienia zbiorowego,
• typowe dla poszczególnych religii tradycje i zwyczaje żywieniowe.
Podręcznik niezbędny dla każdego, komu potrzebne jest językowe lub merytoryczne przygotowanie do wykonywania zawodów związanych z branżą gastronomiczną we Włoszech lub w Polsce przy obsłudze gości zagranicznych.
Zakup książki umożliwia korzystanie z kursu w wersji elektronicznej dostępnego online i zawierającego materiały wideo i treści uzupełniające uaktualniane o najnowsze informacje o obowiązujących uregulowaniach prawnych związanych z branżą gastronomiczną i żywieniową.
Do książek dołączona jest broszura zawierająca tabele zawartości składników odżywczych w poszczególnych produktach żywnościowych.
Zestaw zawiera:
540-stronicową książkę Scienza e cultura dell’alimentazione A - Enogastronomia - Sala e Vendita, ISBN/EAN 9788899059262
258-stronicową książkę Scienza e cultura dell’alimentazione B - Enogastronomia - Sala e Vendita, ISBN/EAN 9788899059279
36-stronicowy suplement Tabelle di composizione degli alimenti, ISBN/EAN 9788899059323
wyd ALMA - PLAN 2015
ISBN/EAN: 9788899059132