Management della ristorazione - Food & Beverage cost control

109,00 zł

Praktyczny podręcznik dla menedżerów branży gastronomicznej prezentujący niezbędną wiedzę związaną z zarządzaniem lokalem gastronomicznym, tworzeniem udanego biznesplanu, budowaniem modelu księgowego, oceny możliwości i ryzyka...

Ilość
dostępne

Do darmowej dostawy brakuje 0,00 zł . Wysyłamy na nasz koszt od 0,00 zł
 

Wysyłka w 24h (oprócz dni wolnych od pracy)

 

12,90zł (Paczkomat), 15,90zł (DPD / Poczta)

 

Dla szkół i instytucji faktury na przelew 14 dni

 

Bezpieczne pakowanie

Management della ristorazione

Praktyczny podręcznik dla menedżerów branży gastronomicznej prezentujący niezbędną wiedzę związaną z zarządzaniem lokalem gastronomicznym, tworzeniem udanego biznesplanu, budowaniem modelu księgowego, oceny możliwości i ryzyka, rozporządzaniem budżetem, zarządzaniem magazynem, optymalizacją kosztów, czy wreszcie układaniem menu, polityką cenową lokalu oraz zarządzaniem zyskami.

Książka uczy też posługiwania się specyficznym słownictwem włoskim związanym z branżą gastronomiczną i restauratorską.

Autorzy: Donatella Dell'Orso, Emanuele Gnemmi
224 strony
format: 24x17cm
ISBN/ EAN: 9788864440873
ALMA - PLAN 2020

9788864440873
9788864440880
9788864440880

Management della ristorazione si propone di fornire, a chi si occupa di ristorazione, alcuni strumenti operativi che possano

agevolare la comprensione degli aspetti più importanti riguardanti la gestione aziendale, consentendo così all’operatore del settore
di prendere decisioni appropriate. Il testo è strutturato in capitoli, secondo una sequenza logica che parte con un’introduzione alla
contabilità analitica per affrontare poi lo studio dell’analisi di fattibilità e della stesura del budget. Successivamente, vengono trattati
i vari aspetti più specifici legati al food cost control, alla gestione del magazzino e all’analisi del menu. Due interi capitoli sono
infine dedicati ai metodi di formazione dei prezzi di vendita e al management dei rendimenti.