La nuova cucina professionale + quaderno operativo
Bardzo obszerny włoski podręcznik przygotowujący do pracy w zawodach związanych z żywieniem, gastronomią oraz restauratorstwem.
Książka w szczegółowy sposób prezentuje kwestie:
• kultury, historii i roli żywienia,
• składników pokarmowych i ich znaczenia w diecie człowieka,
• bezpieczeństwa żywienia,
• form żywienia zbiorowego,
• roli i układania menu,
• zarządzania zespołem,
• kontroli kosztów,
• nowoczesnych form restauracyjnych,
• organizacji bufetu,
• technik obróbki różnych rodzajów żywności i przygotowywania posiłków,
• specyfiki kuchni poszczególnych regionów Włoch,
• specyfiki kuchni międzynarodowej.
Podręcznik niezbędny dla każdego, komu potrzebne jest językowe lub merytoryczne przygotowanie do wykonywania zawodów w branży gastronomicznej i restauratorskiej we Włoszech lub w Polsce przy obsłudze gości zagranicznych.
Zakup książki umożliwia korzystanie z kursu w wersji elektronicznej dostępnego online i zawierającego materiały wideo i treści uzupełniające uaktualniane o najnowsze informacje o obowiązujących uregulowaniach prawnych związanych z branżą gastronomiczną i żywieniową.
W zestawie znajduje się 48-stronicowy zeszyt Quaderno operativo zawierający testy i ćwiczenia weryfikujące wiedzę z zakresu treści przedstawionych w podręczniku.
Do zestawu dołączony jest słownik Dizionario di enogastronomia in cinque lingue - italiano / inglese / francese / spagnolo / tedesco
Słownik przeznaczony między innymi dla hotelarzy, restauratorów, kelnerów oraz osób przygotowujących się do pracy w tych zawodach. Przydatny każdemu, kto pragnie pogłębić swoją znajomość terminologii gastronomicznej, poznać typowe dania kuchni włoskiej i europejskiej, nauczyć się rozumieć praz poprawnie tłumaczyć przepisy kulinarne. Stanowi praktyczne narzędzie ułatwiające opracowanie w wielu językach karty dań oraz skuteczną i poprawną językowo komunikację z obcojęzycznym klientem.
Słownik zawiera:
• Ponad 25.000 haseł i tłumaczeń z definicjami w języku włoskim i angielskim oraz odpowiednikami w językach: francuskim, hiszpańskim i niemieckim,
• ponad 40 stron z tablicami prezentującymi w formie obrazkowej i tłumaczeniami na pięć języków produkty spożywcze, narzędzia i wyposażenie kuchenne oraz typowe produkty i dania kulinarne,
• terminy związane z żywieniem, gastronomią, winoznawstwem, składnikami pokarmowymi i typowymi produktami spożywczymi,
• 344 strony, format: 21,5x15cmm ISBN/ EAN: 9788888719481
ilość stron: 494 (+48 quaderno operativo)
format: 26x22cm
wyd ALMA - PLAN 2015
ISBN/EAN: 9788888719450