Il servizio di sala
Bardzo obszerny włoski podręcznik przygotowujący do pracy w zawodach związanych z żywieniem, gastronomią oraz restauratorstwem.
Książka w szczegółowy sposób prezentuje kwestie:
• bezpieczeństwa żywienia (higiena lokalu gastronomicznego i personelu, prewencja i pierwsza pomoc),
• komunikacji w lokalu gastronomicznym (elementy procesu komunikacji, kontakt z klientem, obsługa skarg),
• menu i karty win oraz deserów,
• sali restauracyjnej, jej wyposażenie i nakrycia stołowe,
• organizacji pracy sali restauracyjnej,
• obsługi gości restauracyjnych (style i techniki),
• pracy baru i jego wyposażenia,
• rodzajów napojów,
• wina (rodzaje, serwowanie, degustacja),
• specyfiki kuchni poszczególnych regionów Włoch.
Podręcznik niezbędny dla każdego, komu potrzebne jest językowe lub merytoryczne przygotowanie do wykonywania zawodów w branży gastronomicznej i restauratorskiej we Włoszech lub w Polsce przy obsłudze gości zagranicznych.
Zakup książki umożliwia korzystanie z kursu w wersji elektronicznej dostępnego online i zawierającego materiały wideo i treści uzupełniające uaktualniane o najnowsze informacje o obowiązujących uregulowaniach prawnych związanych z branżą gastronomiczną i żywieniową.
W zestawie znajduje się 132-stronicowy zeszyt Quaderno delle competenze zawierający testy i ćwiczenia weryfikujące wiedzę z zakresu treści przedstawionych w podręczniku.
ilość stron: 330 (+132 quaderno delle competenze)
format: 26x22cm
wyd ALMA - PLAN 2015
ISBN/EAN: 9788888719856