• -19%

Flash on English for Cooking, Catering & Reception + audio mp3

52,57 zł Zniżka 19%
64,90 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 39,61 zł

Podręcznik: angielski zawodowy: gotowanie, gastronomia, catering, restauratorstwo, przeznaczony dla szkół branżowych w ramach języka obcego zawodowego (JOZ), kelnerów, kucharzy, restauratorów, z ćwiczeniami i nagraniami audio, poziom A2-B1

Ilość
dostępne

Do darmowej dostawy brakuje 0,00 zł . Wysyłamy na nasz koszt od 0,00 zł
 

Wysyłka w 24h (oprócz dni wolnych od pracy)

 

12,90zł (Paczkomat), 15,90zł (DPD / Poczta)

 

Dla szkół i instytucji faktury na przelew 14 dni

 

Bezpieczne pakowanie

Podręcznik Flash on English for Cooking, Catering & Reception + audio mp3 - angielski dla kucharzy, kelnerów i restauratorów

Tematyka i słownictwo zawodowe: angielski w gastronomii, cateringu i restauratorstwie / English for Catering Industry

Książka z kolekcji Flash on English - ESP Series wraz z nagraniami audio mp3 do pobrania.

Książka powstała z myślą o osobach poszukujących pracy lub pracujących w branży restauratorskiej i cateringowej (kucharzy, kelnerów, kierowników sali/restauracji, barmanów) oraz uczniów i studentów na kierunkach związanych z żywieniem i hotelarstwem.

Podręcznik przeznaczony jest dla osób znających język angielski ogólny na poziomach A2-B1. Prezentuje elementarne zagadnienia związane z problematyką organizacji pracy, przygotowywania potraw, obsługi gości restauracyjnych i hotelowych, bezpieczeństwa żywienia, rozwiązywania sytuacji problemowych, jak również dostarcza podstawowego słownictwa, wyrażeń i struktur użytecznych w typowych sytuacjach komunikacyjnych.

Książka, obok prezentacji specyficznego słownictwa związanego z poszczególnymi zagadnieniami, kładzie nacisk na ćwiczenie umiejętności językowych w zakresie rozumienia ze słuchu (listening), rozumienia tekstu (reading) oraz mówienia (speaking).

Struktura: Książka podzielona jest na trzynaście 4-stronicowych rozdziałów, z których każdy dotyczy specyficznego obszaru przedmiotowego lub sytuacji komunikacyjnej i składa się z:
    - 3 lub 4 sekcji prezentujących w formie zwięzłych artykułów różne aspekty omawianego zagadnienia,
    - serii ćwiczeń sprawdzających zrozumienie przeczytanych tekstów,
    - zestawu praktycznych informacji dodatkowych na temat specyfiki branży w postaci rysunków, wykresów i zdjęć,
    - glosariusza prezentującego wybrane słownictwo wraz z transkrypcją fonetyczną poszczególnych słówek.

Zalety: książka umożliwia poznanie specyficznego słownictwa branżowego oraz dostarcza praktycznej wiedzy na temat zagadnień z zakresu cateringu i restauratorstwa.

Zastosowanie: ze względu na swój uniwersalny charakter i łatwość zastosowania książka może stanowić uzupełnienie dowolnego kursu nauczania języka angielskiego na poziomach od A2 do B1. Z powodzeniem może być ona wykorzystywana jako podręcznik wiodący lub towarzyszący w ramach kursów językowych i kształcenia zawodowego z zakresu żywienia i restauratorstwa. Książka dedykowana także do wykorzystania w szkołach branżowych (tzw. język obcy zawodowy JOZ) i na uczelniach kształcących na kierunkach związanych z gastronomią i restauratorstwem.

Rodzaje języka zawodowego i branżowego oferowane w książce:
- angielski w restauracji,
- angielski w cateringu,
- angielski w gastronomii,
- angielski w kuchni,
- angielski w gotowaniu,
- angielski w żywieniu,
- angielski w hotelarstwie.

Poziom trudności językowej: A2/B1

Grupa docelowa: młodzież, dorośli

Materiały dla ucznia:
    - podręcznik,
    - nagrania audio mp3.

Materiały dla nauczyciela: (zobacz pełną specyfikację)
    - rozwiązania do ćwiczeń,
    - transkrypcje nagrań audio,
    - spis zagadnień i tematów leksykalnych według rozdziałów i sprawności językowych.
      Dodatkowo (w przypadku wykorzystania książki w ramach języka obcego zawodowego w szkole średniej):
    - arkusze ćwiczeniowe integrujące treści kształcenia zawodowego z ogólnym i przygotowaniem do matury,
    - wprowadzenie metodyczne dotyczące nauczania języka obcego zawodowego w szkole średniej.

Spis tematów z książki:
    - An Introduction to the Catering Industry
    - The Restaurant: Meet the Staff
    - Clothes and Personal Hygiene
    - In the Kitchen
    - Different Foods, Different Cooking Methods
    - Preparing the Menu
    - Pastry
    - Safety & Nutrition
    - Serving Techniques
    - International Cooking
    - At the Bar
    - At the Reception
    - Problems and Complaints
    - Recipes

Tematyka książki: praca w branży restauratorskiej

Kolekcja Flash on English - ESP Series to seria książek poświęconych rozwijaniu znajomości słownictwa i wyrażeń angielskich związanych z tematyką branżową i specjalistyczną.

Autor: Catrin E. Morris
Seria: ESP (English for Specific Purposes) Series
Ilość stron: 64
Format: 21x29,7cm
ISBN 9788853622129

9788853622129
9788853622129
9788853622129

Opis

Przedział wiekowy
dla dorosłych
dla młodzieży
Kontekst edukacyjny
zajęcia grupowe
zajęcia indywidualne
Cykl edukacyjny
ESP - English for Specific Purposes


Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION

Flash on English for Cooking, Catering & Reception focuses on specialist language and communication skills needed for a career in the catering industry.

Pre-intermediate / Intermediate CEFR A2 / B1

Components
Coursebook (64pp full colour)
mp3 files (available online)
Answer Keys (available online)

Organised in 11 short units, it deals with a range of customer-facing situations to help students build confidence and fluency.
Topics covered:
• The restaurant staff
• Clothes and personal hygiene
• The kitchen area
• Food and cooking methods
• Preparing a menu
• Serving techniques
• International cooking
• At the bar
• At reception
• Problems and complaints
by Catrin E. Morris
ESP (English for Specific Purposes) Series
64 full-colour pages
21x29,7cm
ISBN: 9788853622129

Klienci, którzy zakupili ten produkt, zakupili również:

Blog