Excellent! Catering: Cooking & Service

119,90 zł
Excellent! - student's book Poziom trudności: Intermediate – Upper-Intermediate / CEFR B1 – B2 Excellent! to kurs ESP przeznaczony dla osób, które chcą rozwijać swoją znajomość języka angielskiego na potrzeby pracy w branży restauracyjno-hotelarskiej. Książka rozwija niezbędne...
Ilość
dostępne

Do darmowej dostawy brakuje 0,00 zł . Wysyłamy na nasz koszt od 0,00 zł
 

Wysyłka w 24h (oprócz dni wolnych od pracy)

 

12,90zł (Paczkomat), 15,90zł (DPD / Poczta)

 

Dla szkół i instytucji faktury na przelew 14 dni

 

Bezpieczne pakowanie

Excellent! - student's book

Poziom trudności: Intermediate – Upper-Intermediate / CEFR B1 – B2

Excellent! to kurs ESP przeznaczony dla osób, które chcą rozwijać swoją znajomość języka angielskiego na potrzeby pracy w branży restauracyjno-hotelarskiej. Książka rozwija niezbędne kompetencje językowe w tym zakresie, wprowadza typowe i specjalistyczne słownictwo, a także kształtuje umiejętność skutecznej komunikacji z klientami i współpracownikami w środowisku anglojęzycznym.

Poszczególne sekcje książki skupiają się zarówno na powtórce reguł gramatycznych, jak i poszerzaniu słownictwa branżowego, i dotyczą takich specyficznych obszarów jak catering, gotowanie, obsługa klientów czy praca na barze.

Podręcznik składa się z dwóch części:

Theory and Practice of Catering
• 8 rozdziałów prezentujących zagadnienia takie jak: catering, hotelarstwo, personel restauracji, kuchnia i jej wyposażenie, żywność oraz metody jej gotowania i konserwacji, menu, bezpieczeństwo żywnościowe, napoje i sposoby ich podawania.
• Zróżnicowane rodzaje tekstów: fragmenty opisowe, a także autentyczne i zaadaptowane materiały, takie jak przepisy czy wywiady.
• Staranny dobór poziomu trudności tematów oraz użytych struktur gramatycznych i słownictwa
• Nacisk na rozwój wszystkich podstawowych umiejętności językowych.
• Szerokie użycie zdjęć i ilustracji ułatwiające zrozumienie specjalistycznego słownictwa
• Ćwiczenia w formule egzaminów PET i FCE.

Culinary Culture
• 5 dossier prezentujących niektóre aspekty kultury i cywilizacji krajów anglojęzycznych powiązanych z branżą restauracyjno-hotelarską: Culinary Geography, Culinary Habits, Society, Food Blogs, Government Institutions

Podręcznik zamyka praktyczny obrazkowy słownik obejmujący produkty żywnościowe, napoje i drinki, przyrządy barmańskie, zastawę stołową i wagi, oraz dodatkowo tabele konwersji miar i wag.

Książka została opublikowana we współpracy z wydawnictwem ALMA PLAN

Autor: Catrin Elen Morris
252 strony w kolorze
ISBN: 9788853614049

9788853614049
9788853614049
9788853614049

Opis

Przedział wiekowy
dla dorosłych
dla młodzieży
Kontekst edukacyjny
zajęcia grupowe
zajęcia indywidualne
Cykl edukacyjny
ESP - English for Specific Purposes

Excellent! - student's book

Levels Intermediate - Upper-Intermediate CEFR B1 – B2

Excellent! trains today’s students in the hospitality industry with the language competences they will need for a successful future career.

Catering, cooking, bar and service are all covered in this course which ensures thorough revision of grammar and extension of trade-specific vocabulary in clearly labelled, dedicated sections.

The Coursebook is organised in two parts:

Theory and Practice of Catering
• 8 Modules covering hospitality, catering, restaurant staff, kitchen and equipment, food and cooking methods, food conservation, menus, food safety, drinks and serving techniques.
• Variety of text types from descriptive texts to authentic and adapted articles, from recipes to interviews.
• Careful grading of topics, grammar and vocabulary: A Taste of Language.
• Thorough development of the 4 language skills.
• Extensive use of photographs to ensure understanding of the more technical aspects of English for catering.
• Preparation for Cambridge Preliminary (PET) and First (FCE) examinations.

Culinary Culture
• 5 Dossiers present aspects of English-speaking countries linked to aspects of the hospitality industry.
• Geography, culinary habits, society, food blogs and government institutions.
Excellent! concludes with a useful photo-glossary of foodstuffs, drinks, bartending tools, dinner service and weights, measurements and temperature conversion charts.

Digital Book
• All the resources of the coursebook in interactive digital version.
• Link to full, online user’s guide.
• Ideal for “heads-up” lessons on the IWB.

Teacher’s Book • Extensive teaching notes for each section.
• Answer keys and transcriptions of listening materials.
• Tests and extra resources for both stronger and weaker students.
• CD-ROM Test-Maker with editable tests in Word© format.

Book published in cooperation with Alma Plan publishing house

Author: Catrin Elen Morris
252 pages full colour
ISBN: 9788853614049

Klienci, którzy zakupili ten produkt, zakupili również: