Dizionario dell'alimentazione - Dictionary of Food and Nutrition - Italiano / Inglese / Cinese
Wydanie przygotowane z okazji wystawy EXPO 2015 w Mediolanie.
Słownik przeznaczony między innymi dla hotelarzy, restauratorów, kelnerów oraz osób przygotowujących się do pracy w tych zawodach. Przydatny każdemu, kto pragnie pogłębić swoją znajomość terminologii gastronomicznej, poznać typowe dania kuchni włoskiej i europejskiej, nauczyć się rozumieć praz poprawnie tłumaczyć przepisy kulinarne.
Stanowi praktyczne narzędzie ułatwiające opracowanie w wielu językach karty dań oraz skuteczną i poprawną językowo komunikację z obcojęzycznym klientem.
Słownik zawiera:
• Ponad 25.000 haseł i tłumaczeń z definicjami w języku włoskim, angielskim i chińskim,
• 16 stron z tablicami prezentującymi w formie obrazkowej i tłumaczeniami na trzy języki produkty spożywcze, narzędzia i wyposażenie kuchenne oraz typowe produkty i dania kulinarne,
• wersję elektroniczną wraz z ilustracjami i wymową w językach: włoskim, angielskim i chińskim kompatybilną z urządzeniami typu PC, smartfon, tablet (dostępną bezpłatnie online po podaniu kodu umieszczonego w słowniku).
344 strony
format: 21,5x15cm
ISBN/ EAN: 9788899059224
ALMA - PLAN 2014