Dizionario del gusto - Le parole dell'enogastronomia in 5 lingue - italiano / inglese / francese / spagnolo / tedesco
Pięciojęzyczny kieszonkowy słownik terminów związanych z gastronomią, kulturą kulinarną i restauratorstwem. Zawiera 3500 haseł odnoszących się między innymi do:
• rodzajów pożywienia i artykułów spożywczych prostych i złożonych,
• potraw i ich składników,
• sprzętów i akcesoriów kuchennych,
• nakryć stołowych,
• czynności związanych z obróbką artykułów spożywczych, przyrządzaniem potraw, serwowaniem dań i obsługą gości restauracyjnych.
Słownik oferuje układ alfabetyczny według terminów w języku włoskim, a każdy termin w przetłumaczony jest na język: angielski, francuski, hiszpański i niemiecki.
Słownik szczególnie pomocny w:
• czytaniu i rozumieniu menu restauracyjnego, składaniu zamówień i komunikacji z kelnerem,
• opowiadaniu o produktach spożywczych i potrawach,
• rozumieniu i opisywaniu przepisów kulinarnych.
212 stron
format: 17x12cm
ISBN/ EAN: 9788888719238
ALMA - PLAN 2020