Dizionario del gusto - Le parole dell'enogastronomia in 5 lingue

69,90 zł

Podręczny słownik terminów związanych z gastronomią w pięciu językach: włoskim, angielskim, francuskim, hiszpańskim i niemieckim.

Ilość
dostępne

Do darmowej dostawy brakuje 0,00 zł . Wysyłamy na nasz koszt od 0,00 zł
 

Wysyłka w 24h (oprócz dni wolnych od pracy)

 

12,90zł (Paczkomat), 15,90zł (DPD / Poczta)

 

Dla szkół i instytucji faktury na przelew 14 dni

 

Bezpieczne pakowanie

Dizionario del gusto - Le parole dell'enogastronomia in 5 lingue - italiano / inglese / francese / spagnolo / tedesco

Pięciojęzyczny kieszonkowy słownik terminów związanych z gastronomią, kulturą kulinarną i restauratorstwem. Zawiera 3500 haseł odnoszących się między innymi do:
• rodzajów pożywienia i artykułów spożywczych prostych i złożonych,
• potraw i ich składników,
• sprzętów i akcesoriów kuchennych,
• nakryć stołowych,
• czynności związanych z obróbką artykułów spożywczych, przyrządzaniem potraw, serwowaniem dań i obsługą gości restauracyjnych.

Słownik oferuje układ alfabetyczny według terminów w języku włoskim, a każdy termin w przetłumaczony jest na język: angielski, francuski, hiszpański i niemiecki.

Słownik szczególnie pomocny w:
• czytaniu i rozumieniu menu restauracyjnego, składaniu zamówień i komunikacji z kelnerem,
• opowiadaniu o produktach spożywczych i potrawach,
• rozumieniu i opisywaniu przepisów kulinarnych.

212 stron
format: 17x12cm
ISBN/ EAN: 9788888719238
ALMA - PLAN 2020

9788888719238
9788888719238
9788888719238

Dizionario del gusto - Le parole dell'enogastronomia in 5 lingue - italiano / inglese / francese / spagnolo / tedesco

Quante volte di fronte ad un piatto, in viaggio all’estero o in Italia non siamo riusciti a capire o a saper spiegare in un’altra lingua un piatto, una ricetta, o semplicemente a leggere un menù. Il  Dizionario del gusto è un prezioso strumento per lo  studio, ma anche in viaggio in cui trovare sempre la risposta giusta a tutti i possibili quesiti dell gastronomia.
Oltre 3500 parole per ordinare un piatto, per descrivere un alimento, per spiegare una ricetta.