Cucina e ristorazione - podręcznik + audio mp3

62,90 zł

Język włoski zawodowy: kuchnia i restauratorstwo - podręcznik z ćwiczeniami i nagraniami dla uczących się włoskiego na poziomach B1-B2.

Ilość
dostępne

Do darmowej dostawy brakuje 0,00 zł . Wysyłamy na nasz koszt od 0,00 zł
 

Wysyłka w 24h (oprócz dni wolnych od pracy)

 

12,90zł (Paczkomat), 15,90zł (DPD / Poczta)

 

Dla szkół i instytucji faktury na przelew 14 dni

 

Bezpieczne pakowanie

Cucina e ristorazione: włoski w kuchni i restauratorstwie - język zawodowy i specjalistyczny: podręcznik dla kucharzy, kelnerów i pracowników branży gastronomicznej - książka z serii Italiano per il lavoro.

Tematyka: włoski w gastronomii, kateringu i restauratorstwie.

• Grupa docelowa: Podręcznik przeznaczony jest dla osób uczących się języka włoskiego na poziomie od B1 wzwyż, w tym szczególności dla:

   - osób przygotowujących się do podjęcia pracy we Włoszech w branży restauratorskiej (kucharzy, kelnerów, kierowników sali/restauracji, barmanów), a także przyszłych pilotów wycieczek i rezydentów turystycznych;
   - uczniów i studentów na kierunkach związanych z żywieniem, hotelarstwem i turystyką;
   - italianistów i tłumaczy mających styczność z zagadnieniami dotyczącymi gastronomii i restauratorstwa.

• Zawartość: Podręcznik omawia elementarne zagadnienia związane z organizacją pracy, przygotowywaniem potraw, obsługą gości restauracyjnych, bezpieczeństwem żywienia, rozwiązywaniem sytuacji problemowych ucząc jednocześnie podstawowego słownictwa, wyrażeń i struktur przydatnych w typowych sytuacjach komunikacyjnych.

• Poziom trudności językowej: B1/B2

• Struktura: podręcznik podzielony jest na osiemnaście rozdziałów poświęconych głównym zagadnieniom związanym z pracą w restauracji. Każdy rozdział zawiera:

    - merytoryczne omówienie danego zagadnienia,
    - praktyczne glosariusze w formie tekstowej i rysunkowej,
    - ćwiczenia sprawdzające zrozumienie prezentowanego tematu oraz specyficznej terminologii.

Zastosowanie: ze względu na łatwość zastosowania książka może stanowić narzędzie nauki samodzielnej lub podręcznik wiodący na kursach językowych przygotowujących do podjęcia pracy w sektorze gastronomicznym i hotelarskim we Włoszech.

Spis rozdziałów z książki:
    - Introduzione alla ristorazione
    - Il personale di un ristorante
    - Uniforme e igiene personale
    - In cucina
    - Le procedure di sicurezza
    - Alimentazione e salute
    - Conservare, preparare e cuocere
    - Preparare il menù
    - I lievitati
    - I primi piatti
    - I secondi piatti
    - La pasticceria
    - I prodotti italiani e la cucina regionale
    - I vini e formaggi
    - Il mondo bio e la nutrizione
    - Il servizio
    - Al bar
    - Problemi e lamentele
    - Prendiamoci...
    - Soluzioni e trascrizioni

• Szczegółowy rozkład materiału w formie PDF w zakładce "do pobrania".

Materiały dodatkowe: podręcznikowi towarzyszą następujące materiały do pobrania:

    - nagrania audio: do ściągnięcia w formie plików mp3 (link w książce) lub za pośrednictwem aplikacji EliLink,
    - materiały dodatkowe i ćwiczenia: (link w książce).

• Seria: Italiano per il lavoro to książki poświęcone rozwijaniu znajomości słownictwa włoskiego związanego z tematyką branżową i specjalistyczną.

Autor: Mariangela Trasi
Seria: Italiano per il lavoro
Ilość stron: 96
Format: 21x29,7cm
Rok wydania: 2022
ISBN: 9788853628916

9788853628916
9788853628916
9788853628916

Opis

Poziom trudności
B1-B2
Przedział wiekowy
dla dorosłych
dla studentów
Kontekst edukacyjny
zajęcia grupowe
zajęcia indywidualne

CUCINA E RISTORAZIONE è un volume di livello B1/B2 di italiano settoriale nell’ambito della ristorazione. Articoli, testi tecnici, vocabolari illustrati, ascolti e ricette offrono un percorso coinvolgente e didatticamente mirato all’apprendimento linguistico per studenti e per chi intraprende un percorso lavorativo in Italia.

Ideale per l’autoapprendimento, o come completamento a qualsiasi corso di lingua italiana.

CUCINA E RISTORAZIONE permette di:
• apprendere facilmente le caratteristiche della ristorazione e della cucina italiana;
• muoversi con agio nel lessico specifico e negli usi funzionali dell’italiano del lavoro;
• sviluppare efficacemente le quattro abilità linguistiche;
• conoscere tecniche, attrezzature e modo di lavorare nella ristorazione e alimentazione;
• confrontarsi culturalmente con la realtà lavorativa italiana.

STRUTTURA
Le 18 unità prevedono:
• attività per entrare subito in argomento e attivare conoscenze pregresse;
• testi differenziati per facilitare una lettura globale, selettiva e analitica;
• molteplici attività di ascolto;
• attività di carattere tecnico, linguistico e di confronto interculturale;
• preparazione di ricette italiane;
• una sezione speciale su caffè, aperitivo, pizza e gelato;
• soluzioni e trascrizioni audio di tutti gli esercizi.

RISORSE ONLINE
• Audio scaricabile in formato MP3
• Materiale e attività extra

Klienci, którzy zakupili ten produkt, zakupili również:

Blog